Gull-live

Welcome to Gull-live!

This camera was on an island in Merenkurkku (Kvarken) a bt north from Vaasa.

Unfortunately winds give some noice. 

Pages are still in progress… 

Information about Gull-live

I established LokkiLive-pages (=GullCam) to inform about nominate LBBG in Finland (Red listed as Endargered, (EN). >>https://www.lokkilive.fi/

I shall make English pages later on rainy days. Now you can have a look into LBBG and HG colony life in our West coast (a bit north from Vaasa). There are about 7 LBBG and 5 HG nests in the cam. You can also look pics in the Finnish pages anyway.

At the moment there is peaceful. Let us hope that Sea Eagles (White-tailed Eagles) do no come to the colony. They robbered a colony near Joensuu, where I was going to put another camera. Now there are no suitable colonies near Joensuu.

You are free to distribute >> https://www.lokkilive.fi/

Have a nice season! Between rainy and windy days I have managed to count guls by driving nearly 1000 km by my water-jet.

You can comment these in FaceBook group “Lokkikamera” or in my FB (Risto Juvaste)

Gulls in Finland

In Finland 6 species of gulls are breeding. Oheiset esimerkkikuvat ovat Jari Peltomäen kuvia Luontoportti-sivuilta, joilla lisätietoa lokeista ja määrittämisestä. 
Lisää tunnistamisesta ks. Selkälokki.

Selkälokki (frakkipukuinen)

Kalalokki (jokapaikan lokki)

Merilokki (luotojen kunkku)

Naurulokki (kolonialokki)

Harmaalokki (arkilokki)

Pikkulokki (hyönteislokki)

Selkälokki - Suomalaisin lintumme

Näistä selkälokki on ”suomalaisin lintumme”. Sen alalajeista mustaselkäisimmän, suomenselkälokin (Larus fuscus fuscus) populaatiosta suhteellisesti eniten pesii Suomessa (noin 7000 paria, noin puolet maailmankannasta). Se oli ennen yleisin selkävesien lokki, mutta sen kannat ovat romahtaneet, joten se on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Mentäessä itään tai länteen alalajien selät muuttuvat hieman vaaleammiksi (tuhkaselkälokkeja). Niiden populaatiot ovat suuria ja elinvoimaisia. Merilokit ovat isompia ja myös hieman vaaleaselkäisempiä kuin suomenselkälokki. Harmaalokit ovat vielä vaaleampia, niitäkin on useita lajeja ja risteymiä. Harmaa- ja selkälokit kilpailevat samoista pesimispaikoista. Kalalokit muistuttavat harmaalokkeja , mutta ovat pienempi. Nauru- ja pikkulokit ovat tummapäisiä. Perhosmaisella pikkulokilla on tummat siivenaluset. Nuoret lokit ovat ruskeankirjavia, mutta sulkivat (muuttuvat) vähitellen aikuispukuun. 

Valtaosa selkälokeistamme muuttaa sydäntälveksi Afrikkaan, pääosin päiväntasaajan alueen suurille järville. Muut lokit jäävät enimmäkseen Eurooppaan (ks Selkälokit Afrikassa).Tumma selkä ja siiven päällyset kestävät hyvin päiväntasaajan kovaa UV-säteilyä.  

Lue lisää lokeista vaikkapa Wikipediasta.  Selkälokista ks. BirdLife:  ” Vuoden lintu 2013: selkälokki on taantunut lähes viidenneksen”.

 
Satelliittilokki Tampereen katoavassa lokkiparatiisissa 2009 eli Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksella. Paratiisi katoaa vuonna 2020, kun biojätteenkäsittely siirtyy rakenteilla olevaan Nokian mädättämöön. Kuva Markku kangasniemi.

Saukon toinen? käynti. Klo 21:47:50 se vilahtaa oikealla olevalla kalliolla ja noin minnuuttia myhemmin auringonlaskun kohdalla. lokkien syöksyily paljastaa paikan. Tämä on vasta toinen kerta kun havaitsen kaikki lokit ilmassa, mikä kertoo poikkeustilanteesta.

Video clips

SnapShots

Löydätkö neljä valkoposkihanhea kuvasta?