Selkälokin tunnistaminen

Alla muutamia haasteellisia aikuisia meri- ja selkälokkeja tunnistettavaksi. 
Toisessa kuvaryhmässä on nuoria selkä- ja harmaalokkeja ja muitakin? Niiden tunnistamiseksi pitää jo tutkia lokkiharrastajien määrityssivuja. Esim. Hannu Koskisen sivut tai  Gull research.org
Lokkilajien ja niiden välisten hybridien määrittäminen erilaisissa ikävaiheissa lienee lintumäärityksen vaikeimpia lajeja. 

Ratkaisut määrityksiin tämän osion lopussa.

Selkä- ja merilokki ovat usein varsin vaikeita erottaa toisistaan, sillä kokoeroa voi harvoin käyttää varmana tunnistusperusteena.  Selkälokin siivet ja nokka ovat sirommat ja siipien kärjissä ja takareunassa vähemmän valkeaa. Aikuisen merilokin jalat ovat punertavat, mutta selkälokin keltaiset. Merilokin ääni on möreämpi.  

Nopeassa tilanteessa aikuisenkin selkä- ja harmaalokin tunnistaminen on haasteellista. Suomessakin vierailevat ulkomaiset lajit (mm. aro- ja etelänharmaalokki ja tuhkaselkälokit) vielä voivat sotkea määritystä.

Meri
Selkä- ja harmaalokkeja?
Selkälokki

Ratkaisu meri- ja selkälokkikuviin: Merilokit on sijoiteltu kuvaneliön lävistäjille ja selkälokit ko. X:n väleihin.

Ratkaisu nuorten selkä- ja harmaalokkien kuviin: Ylärivi vasemmalta : Nuori aroharmaalokki (1kv), noin vuoden vanha  selkälokki(2kv), kaksivuotias harmaalokki (3kv), noin vuoden ikäinen tuhkaselkälokki (2kv)
Keskiosassa harmaalokkeja, paitsi kolmas vasemmalta (kaikki nuoria eli 1kv)
Alhaalla reunimmaiset selkälokkeja ja keskellä harmaalokkeja (kaikki nuoria, 1kv)